top of page

8 gyakori interjú kérdés egy Ügyfélszolgálatos Pozícióhoz - Hogyan Készülj Fel?


Miért fontos felkészülni?


Az állásinterjúra való alapos felkészülés rendkívül fontos, ha sikeresen szeretnénk helytállni az állásinterjún. A legtöbb interjún ugyanis hasonló kérdések hangzanak el, amikre érdemes előre átgondolt, magabiztos válaszokkal rendelkeznünk. Ha felkészültünk a leggyakoribb kérdésekre, akkor az interjú során sokkal magabiztosabban és meggyőzőbben tudunk fellépni.
Az interjúztatók arra kíváncsiak, hogyan mutatjuk be magunkat, milyen a személyiségünk, mi motivál minket a munkában. A kérdésekre adott válaszainkkal azt szeretnék felmérni, hogy valóban alkalmasak vagyunk-e az adott pozíció betöltésére. Ezért nagyon fontos, hogy átgondoljuk a válaszainkat, és olyan képet alakítsunk ki magunkról az interjú során, ami meggyőzi a cég képviselőit arról, hogy a legjobb jelölt vagyunk az állásra. Mindezért érdemes időt szánnunk a felkészülésre, hogy sikeresen vehessük az első akadályt a megálmodott állás felé.

1. Miért szeretnél nálunk dolgozni? / Why do you want to work with us?


Erre a kérdésre a legjobb, ha úgy válaszolsz, hogy bemutatod, mennyire illeszkedik a személyiséged és céljaid a cég kultúrájához és értékeihez.
Például: "Nagyon vonzónak találom a cég által képviselt értékeket, például a minőségi termékek és szolgáltatások nyújtását az ügyfeleknek. Azt is nagyra értékelem, hogy a cég hangsúlyt fektet a folyamatos szakmai fejlődésre és a munkavállalók képzésére. Úgy érzem, ezek az értékek és a cég kultúrája nagyon passzolnak az én személyiségemhez és céljaimhoz is. Azt remélem, hogy itt dolgozva tovább fejleszthetem a készségeimet, és a cég támogatásával folyamatosan tanulhatok, növekedhetek szakmailag."
PRO TIP: Olvasd el a cég weboldalán a "Rólunk" részt, vagy ha van a "Mission and Vision Statement"-et is.

2. Mi motivál a munkádban?/ What motivates you in your job?


A munkahelyi motiváció két fő típusa a belső és külső motiváció.
A belső motivációk olyan tényezők, amik önmagából a munkából fakadnak.
Ilyenek például:
- Kihívást jelentő, érdekes feladatok
- Lehetőség a fejlődésre, tanulásra
- Munkahelyi autonómia és döntési szabadság
- Pozitív visszajelzés a jól végzett munkáról
A külső motivációk a munka körülményeiből és a munkáltatótól származnak.
Ilyenek:
- Versenyképes fizetés és juttatások
- Rugalmas munkaidő, távmunka lehetősége
- Előrelépési és karrierlehetőségek
- Jó csapat és munkahelyi légkör
PRO TIP: A legjobb, ha a belső és külső motivációk egyszerre vannak jelen, így érhető el a legmagasabb elkötelezettség és teljesítmény.

3. Milyen a munkastílusod? / Can you tell me how you usually work in your role?


Ez a kérdés a jelöltn ügyfélszolgálati pozícióra való alkalmasságát próbálja kíszűrni.
A jelölt válaszából kiderül, hogy mennyire:
- Szervezett
- Képes-e hatékonyan beosztani az idejét és feladatait? Tud-e priorizálni a sürgős és fontos feladatok között?
- Csapatjátékos - Jól tud-e együttműködni másokkal a csapat érdekében? Segítőkész és támogató-e a kollégákkal?
- Stressztűrő - Hogyan kezeli a feszült helyzeteket és a magas munkaterhelést? Megtartja-e a higgadtságát nehéz helyzetekben?
PRO TIP: Egy jó válaszban a jelölt bemutatja, hogy rendszerezett, hatékony és stresszálló. Kiemeli a csapatmunka fontosságát, és hogy mindig igyekszik segíteni a kollégáinak. Elmagyarázza, hogyan osztja be idejét a hatékonyság érdekében, és hogyan tartja fenn a higgadtságát stresszes helyzetekben.

4. Mi a legnagyobb erősséged? / what are your strenghts?


A munkáltató ezzel a kérdéssel arra kíváncsi, hogy milyen erősségeid vannak, amivel hozzá tudsz járulni a cég sikeréhez. Érdemes a szakmai kompetenciáidra és a soft skilljeidre is kitérni a válaszodban.
Például:
- Szakmai téren az egyik legnagyobb erősségem a vevőkkel való kommunikáció és a problémamegoldás. Több éves ügyfélszolgálati tapasztalatom van, így magyar és angol nyelven is képes vagyok hatékonyan kommunikálni az ügyfelekkel minden csatornán. Empatikusan tudok reagálni a panaszokra, és mindent megteszek, hogy megoldást találjak a problémákra.
- A soft skilljeimet tekintve pedig a rugalmasságom és a gyors tanulási képességem emelném ki. Könnyen alkalmazkodom az új helyzetekhez, nyitott vagyok az új dolgok tanulására. Emiatt gyorsan be tudok illeszkedni egy új csapatba és képes vagyok alkalmazkodni a folyamatosan változó ügyféligényekhez is.
PRO TIP: 2 típusú készség van:
 • Soft skills példák:

 1. Kommunikációs készség

 2. Csapatmunka

 3. Problémamegoldó képesség

 4. Konfliktuskezelés

 5. Időgazdálkodás

 6. Kritikus gondolkodás

 7. Kreativitás

 8. Rugalmasság/alkalmazkodóképesség

 9. Érzelmi intelligencia

 10. Bírálati képesség

 • Hard skills példák:

 1. Programozás

 2. Idegen nyelvek ismerete .

 3. Könyvelés

 4. Projektmenedzsment

 5. Statisztikai elemzés -

 6. Műszaki rajz

 7. Digitális marketing

 8. SEO (keresőoptimalizálás)

 9. Mérnöki ismeretek

 10. Adatbázis-kezelés5. Mi a legnagyobb gyengeséged? / What is your biggest weakness?


Példa:
"Ez egy jó kérdés, mivel lehetőséget ad arra, hogy őszintén beszéljek magamról, mind pozitív, mind negatív értelemben. Azt hiszem az egyik gyengeségem, hogy néha túl sok feladatot vállalok magamra, és időnként nehézséget okoz számomra a határidők betartása. Viszont ez egyben azt is jelzi, hogy elkötelezett és lelkes vagyok a munkámban. Tudatában vagyok ennek a gyengeségnek, ezért aktívan dolgozom azon, hogy jobban megtervezzem a napi feladataimat és hatékonyabban osszam be az időmet. Úgy érzem, ez egy olyan terület, amin sokat fejlődtem az elmúlt időszakban, viszont még mindig van mit javítanom. De nyitott vagyok a folyamatos önfejlesztésre és tanulásra. "
Angolul:
"This is a good question because it gives me the opportunity to speak honestly about myself, both in positive and negative terms. I believe one of my weaknesses is that I sometimes take on too many tasks, and occasionally, this makes it difficult for me to meet deadlines. However, this also indicates that I am committed and enthusiastic about my work. I am aware of this weakness, so I am actively working on better planning my daily tasks and managing my time more efficiently. I feel that this is an area in which I have made significant progress recently, but there is still room for improvement. But I am open to continuous self-improvement and learning."


6. Hogyan kezelnél egy nehéz ügyfelet? / How would you handle a difficult customer?


A nehéz ügyfelek kezelése kulcsfontosságú készség az ügyfélszolgálati munkában. Fontos, hogy megértő és türelmes legyen az ügyféllel, még akkor is, ha nem megfelelően viselkedik. Az empátia kulcsfontosságú. Meg kell értenie az ügyfél frusztrációját, és segítenie kell neki megoldani a problémáját ahelyett, hogy vitatkozna vele.
A megoldásközpontúság a cél - megtalálni a módját, hogy segítsen az ügyfélnek, bármit is mond vagy tesz. Nyugodt, higgadt válaszokra és a helyzet megoldására kell összpontosítania.
PÉLDA:
"A nehéz ügyfelek kezeléséhez először is megpróbálnám megérteni az ügyfél problémájának gyökerét, és együttérzést mutatnék feléjük. Fontosnak tartom, hogy nyugodt és professzionális maradjak, még akkor is, ha az ügyfél frusztrált vagy dühös. Kérdéseket tennék fel a probléma pontos megértése érdekében, és egyértelmű, lépésről lépésre történő megoldást kínálnék, miközben tájékoztatom őket a folyamat minden lépéséről. Ha az adott helyzetben nem tudom azonnal megoldani a problémát, biztosítanám az ügyfelet arról, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a gyors és hatékony megoldás érdekében, beleértve a további segítség vagy a megfelelő szakértő bevonását is. A célom, hogy az ügyfél elégedett legyen a szolgáltatásunkkal és úgy érezze, hogy komolyan vesszük a problémáját."
Angolul:
"To handle a difficult customer, firstly, I would try to understand the root of the customer's problem and show empathy towards them. I find it important to remain calm and professional, even when the customer is frustrated or angry. I would ask questions to precisely understand the issue and offer a clear, step-by-step solution while keeping them informed about every step of the process. If I am unable to resolve the problem immediately, I would assure the customer that I am doing everything possible for a quick and efficient resolution, including involving additional help or the appropriate expert. My goal is to ensure that the customer is satisfied with our service and feels that their problem is taken seriously."7. Hova szeretne eljutni 5 év múlva (szakmailag)?/ Where do you see yourself in the next 5 years?


Ez a kérdés arra irányul, hogy megismerje a jelölt hosszú távú céljait és elkötelezettségét a pozíció iránt.
A legjobb válasz egyensúlyt teremt a személyes fejlődés és a cég céljai között.

Például:
- Szeretnék a jelenlegi pozíciómban fejlődni, és 2-3 éven belül csapatvezetői feladatokat kapni. Azt gondolom, hogy a cég növekedési tervei izgalmas lehetőségeket kínálnak a fejlődésre.
- Célom, hogy egyre magasabb szintű ügyfélszolgálati feladatokat láthassak el. Ehhez szeretnék minél több képzésen részt venni a cég támogatásával. Öt év múlva már egy nagyobb csapatot szeretnék irányítani.
- Szeretném elmélyíteni a termékeitekkel és szolgáltatásaitokkal kapcsolatos tudásomat. A végső cél, hogy 5 év múlva már én képezzem a junior kollégákat. Emellett fontos számomra a folyamatos tanulás és fejlődés is. Tehát érdemes olyan választ adni, amely illeszkedik a cég kultúrájához és jövőképéhez, miközben a saját ambíciókat is tükrözi. A lényeg, hogy lássák, komolyan gondolja a pozíciót és elkötelezett a cég iránt.
Angolul:
 • I would like to advance in my current position and take on team leadership roles within 2-3 years. I think the company's growth plans offer exciting opportunities for development.

 • My goal is to handle increasingly high-level customer service tasks. To achieve this, I would like to participate in as many training sessions as possible with the company's support. In five years, I aim to lead a larger team.

 • I want to deepen my knowledge of your products and services. The ultimate goal is to be training junior colleagues in 5 years. Additionally, continuous learning and development are important to me. So, it makes sense to provide an answer that aligns with the company culture and vision while also reflecting your own ambitions. The key is to show that you are serious about the position and committed to the company.8. Van kérdése számunkra? / Do you have any questions for us?


Ez az utolsó lehetőség, hogy jobban megismerd a céget és a pozíció részleteit. Érdemes kihasználni ezt az alkalmat, hogy olyan kérdéseket tegyél fel, ami segít eldönteni, hogy jól illesz-e a munkakörbe és a cég kultúrájába.

Leggyakoribb kérdések:

A munkakör részletei
- Pontosan miben állna a pozíció és milyen feladatok tartoznának hozzá?
- Kikkel dolgoznék együtt a csapatban és milyen a munkafolyamat?
- Milyen visszajelzést kapnék a teljesítményemről?

Fejlődési lehetőségek
- Milyen képzések és fejlődési lehetőségek állnak rendelkezésre a cégnél?
- Hogyan támogatják a dolgozók szakmai előmenetelét?
- Milyen előrelépési lehetőségek vannak a pozícióban?

Céges kultúra
- Hogyan néz ki egy átlagos munkanap a cégnél?
- Milyen a munkahelyi légkör és csapatszellem?

Ezekkel a kérdésekkel nemcsak hasznos információkhoz juthatsz, de azt is láthatod, hogy mennyire őszintén és segítőkészen válaszolnak. Így kiderül, hogy valóban olyan munkahelyre jelentkezel-e, ahol szívesen dolgoznál.
23 megtekintés0 hozzászólás

Commentaires


bottom of page