top of page

Hogyan írj tökéletes önéletrajzot, ha call centerben szeretnél dolgozniNézzünk szembe a tényekkel: az önéletrajzod az első dolog, amit egy lehetséges munkáltató megnéz a jelentkezésednél. Ez mutatja nekik, hogy ki vagy, és miért szeretnél dolgozni a cégükben.

Ezért olyan fontos, hogy az önéletrajzod más legyen mint a sok száz, esetleg ezer jelntkező önéletrajza..

De vajon enenk mi a trükkje? Nos, ha kíváncsi vagy, olvass tovább!


Sorold fel a munka tapasztalatodat


Sorold fel az összes munkatapasztalatodat, ideértve a részmunkaidős, önkéntes és gyakornoki pozíciókat is.

Tüntesd fel az összes dátumot, amikor dolgoztál egy-egy pozíciónál, valamint a céget vagy szervezetet, ahol dolgoztál.

Minden pozícióhoz írj rövid leírást a feladataidról és felelősségeidről (ha túl sok információ van ahhoz, hogy egy sorban elhelyezhető legyen, egyszerűen felsorolhatod az összes információt felsorolópontokkal).

Tartsd észben, hogy az önéletrajzod csak egy oldal hosszú. Összefoglaló jelleggel mutasd be az összes munkatapasztalatodat ezen az egy oldalon, tehát ne térj ki a részletekre.


Meséld el milyen felelősségteljes munkákat végeztél


Felelősségeid a legfontosabb része az önéletrajzodnak, ezért fontos, hogy részletesek és pontosak legyenek.


Így teheted:

Részletezd a munkádat. Tartalmazd az összes feladatot és projektet, amelyen dolgoztál, valamint azokat az eredményeket vagy következményeket, amelyek a munkádból származtak. Például, ha felelős voltál egy ügyfélszolgálati ügynökökből álló csapat vezetéséért, és a teljesítményüket 20%-kal javítottad, tüntesd fel ezt az információt!

Hogyan teljesítettél? Voltak konkrét mutatók, amelyekkel a sikerességet mérni lehetett? Segített valaki más ebben a feladatban? Ha igen, tüntesd fel a nevüket, hogy a lehetséges munkáltatók tudják, hogy ki más vett részt a munkában (és ha szükséges, elérhetik őket).


Extra tipp: használj számokat ott ahol tudsz.
Az eredményeid és sikereid részletezése


Részleteket kell megadnod az eredményeidről és sikereidről. Ez azt jelenti, hogy az állásleírásodban fel kell tüntetned az alábbi információkat:

Konkrét példák az eredményeidről. Például, ha egy csapatprojektet sikeresen vezettél, tüntesd fel, mi volt az a projekt, kik voltak benne (és neveiket), mennyi ideig tartott és mi volt a célja. Mondd el, hogy milyen szerepet játszott mindegyik személy a cél elérése vagy meghaladása érdekében.

Díjak vagy elismerések, amelyeket korábbi munkáid során (ha alkalmazható) kaptál. Jelölték-e valamelyik díjra? Felismert-e valamelyik vezetőd valami különlegeset abban, hogy mennyire jól szervezted a dolgokat? Az esetleges elismeréseidről való tájékoztatás segíti a lehetséges munkáltatókat abban, hogy megértsék, miért érdemes olyan lenyűgöző referenciákkal rendelkező személyt felvenniük!


Emeld ki az erőfeszítéseid eredményeit


Amikor állásra jelentkezel, fontos megmutatnod a munkáltatónak, mit értél el. Ezt néhány módon teheted meg:

Felsorolások vagy táblázatok általában könnyebb olvashatóak, mint a bekezdések, és lehetővé teszik az olvasó számára, hogy gyorsan átnézze az önéletrajzodat.

Ha van olyan hosszú távú projekt vagy feladat, amelyet végrehajtottál, akkor a tartalomjegyzék vagy a táblázat alján helyezd el őket, hogy ne nyomják el a fontosabb információkat, amelyek érdeklik az olvasót (de ne felejtsd el megemlíteni őket!).

Ha alkalmazható, akkor említsd meg az előző munkahelyeid eredményeit, amelyek relevánsak a mostani pozícióra, amire jelentkezel!


Legyen érdekes és vonzó az önéletrajzod


Ha egy call centerben szeretnél dolgozni, akkor fontos, hogy a részletes önéletrajzod minél vonzóbb és érdekesebb legyen. Ez azt jelenti, hogy minden állásra külön-külön szabnod kell az önéletrajzodat. Továbbá, gondoskodnod kell arról, hogy minden releváns információ szerepeljen a CV-ben, hogy a munkaadó gyorsan áttekinthesse, milyen jelölttel áll szemben.


Számos dolognak kell szerepelnie az önéletrajzodban, hogy kiemelkedővé váljon:

Szabj hozzá - Győződj meg róla, hogy az oldalak tartalma pontosan megfelel az adott pozíció követelményeinek (például, ha az adott cégnél jelenlegi növekedési szakaszban lévő készségekre van szükség). Emellett ne felejtsd el azokat a kulcsszavakat, amelyeket az online önéletrajz-kereséseknél vagy a személyes interjúkon használtak; ezek javíthatják az önéletrajzod keresési eredményeit!

Tartalmazza az elérhetőségi információkat - Egy jó szabály az önéletrajzírásnál az, hogy "Ha nem tudnak kapcsolatba lépni velem, akkor miért alkalmaznának engem?" Bizonyosodj meg róla, hogy minden olyan információ, amire a leendő munkáltatóknak szüksége lehet (név, e-mail cím stb.), jól látható helyen szerepeljen, így nincs későbbi félreértés az Indeed és más álláskereső oldalakon való jelentkezéskor.


Egy szónak is száz a vége


Amint elkészült a CV-d, eljött az ideje, hogy állásokra jelentkezz. Győződj meg róla, hogy megnézed az álláshirdetéseinket, mielőtt benyújtanád a jelentkezésedet. Ez segít neked abban, hogy megtudd, milyen típusú pozíciók állnak rendelkezésre, és segít neked, hogy ennek megfelelően személyre szabd a CV-det. Emellett emlékezz arra: ha van valami a CV-detben, ami nem releváns egy adott állásleírásra (például tapasztalat a call centerben vagy ügyfélszolgálatban), ne essen pánikba! Ha szükséges, később mindig eltávolíthatod vagy megváltoztathatod a részeket a folyamat során.


Ha segítséket szeretnél önéletrajz készítésben vedd fel velem a kapcsolatot. Ezekben segíthetek:


14 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page